Var med när det växer och låt dig inspireras hos Tuvalina

Lördagen den 1 juni öppnar vi caféet! Ni får vara med när det sakta går framåt och formas.  Gården ska få lummiga växter, blommor och inramningar. Huset ska målas och vallgraven som gjordes innan snön föll ska få dränering... Än så länge är det en imaginär föreställning - vårt gårdscafé.

Ni får alltså ha lite tålamod till att börja med. Men desto mer spännande sen att se nästa år när allt har vuxit ännu mer, eller hur? Vi har planterat en vit syrén på gården samt två stycken fläderbuskar en bit därifrån. Vi väntar också på att våren ska göra entré så att vår så kallade Mirakelhäck ska visa vad den går för. Vi beställde den från Småland i höstas och fick hem 25 st grenar utan blad som noga skulle sättas i jorden. De lovade att häcken skulle börja växa så det knakar året därpå. Om ni kommer hit så får ni se om de håller vad de lovar...

I helgen om Tuvalina är frisk så ska vi åka och köpa blomkrukor i Gränsfors. Det kommer bli en lustfylld upplevelse. Det finns så många vackra krukor där! Krukorna ska vi fylla med röda pelargoner och lila-blå purpurvindor. Purpurvindorna ska få klättra på ett designat klätterstöd dom denna t.ex från rosverkstan.

Ingången till Gårdscaféet ska få inledas med någon form av båge, fylld med klätterblommor förstås... kanske ska en röd flammentanz få gå loss där. En sån har vi redan planterat på baksidan men tror att den kommer må bättre av att få komma till framsidan där det inte är lika vått i marken.

Välkommen till Tuvalina i Trönödalen. 




2 kommentarer:

  1. Helene Arvidsson16 april 2013 kl. 03:07

    Kommer absolut att åka till ert cafe i sommar, det kommer inget kunnna stoppa mig ifrån :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul Helene!! Du är så välkommen!

      Radera