Bland brända skorpor, melodikryss och levainbröd

Det är inte alltid så lätt att baka har jag förstått. Nu kanske jag bakar mer en gemene människa men även jag misslyckas och det med besked.

Igår var en fullspäckad dag, först en lång härlig frukost som vi har tagit för vana att ha i vårt hus. Det är väsentligt för den fortsatta levnaden av dagen men sen är det full rulle från lunch till natt. Vår dotter följer med då jag åker till affärscentrat inne i staden för att leta ekologiska matvaror för bra pris. Tanken var att göra en liten jämförelse mellan olika affärer. Nu vill jag så mycket som möjligt handla i den lokala affären här i Trönö men vissa varor finns inte alltid och vissa varor är för dyra för att det ska löna sig att ha en verksamhet. Efter rundan i affären med dottern som klättrade och ville springa överallt och som till slut tog sig ur vagnen den vägen där fötterna ska vara och fastnade med ett gallskrik. Visserligen gick det över fort. Det gör det för det mesta. Hon blev mycket nöjd när hon kom loss och fick springa iväg i affären. Efter den rundan så åkte vi till grossisten för att handla papperspåsar, back med dricka och ekologisk pinnglass. Därefter direkt vidare till bystugan i Trönö för att inhandla 4 lådor Trönögummans must. En liten titt och ett hallå hann vi med inne i mejeriet där Birgitta Höglund stod och kokade mjölk för fullt.

Trönögummans must och skorporna (dock inte de brända)
kommer säljas här under melodikryssen.

 I alla fall så hade jag bestämt mig för att göra helt ekologiska citronskorpor. Jag ville göra många skorpor för att fylla i bruna påsar med vackra etiketter.  Degen blev inte som jag tänkt mig. Den liksom ramlade sönder och jag anade lite oråd. Visionen var tydlig med skorporna ville inte riktigt och ugnen var igår kväll svår att förstå sig på. Vi har bakat kakor i den förut och även skorpor utan problem men denna gången... en av rullarna flöt ut och blev platt och när jag sedan skulle skära dem så föll de isär på ett smuligt sätt. När jag sedan skulle torka dem så hade jag för varmt på i ugnen tror jag, mitt disträa sinne var total då jag samtidigt som jag bakade två gigantiska Levainbröd, hade skorpor i ugnen också repade låtar med Krister i köket. Under tiden vi stod och sjöng Nancy och Lees paradnummer: Jackson så började jag ana en lukt av bränd karaktär. Aningen aningen bränd och mycket riktigt - skorporna, de vackra citronskorporna med alla goda ekologiska ingredienser, cirka 120 stycken hade fått en chokladaktig färg. Nu ligger de där nere och väntar på sitt öde.

Som tur var så blev dessa vackra Levainbröd lyckade!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar